Use the form below to register your account.

Security question:

5 + 9 =

Регистрация

За мен

„Къщите не могат да говорят…“

Академична биография

1996 г. – 2001 г. Строителен техникум „Христо Ботев“

2001 г. – 2006 г. Лесотехнически университет, специланост „ландшафтна архитектура“

2007 г. – Сертификационен курс за експерт-оценител на недвижими имоти

2014 г. – Сертификационен курс по Невро-лингвистично програмиране с ръководител Магдалена Николова

Работна биография

2005 г. – 2007 г. – Проектиране в сферата на ландшафтната архитектура и озеленяването

2007г. – 2008 г. – Консултант недвижими имоти в компания „Адрес „ АД

2008 г. – 2009 г. – Консултант недвижими имоти в компания Remax

2009 г. – 2014 г. – Собствена проектантска дейност в сферата на Ландшафтната архитектура и озеленяването

от 2014 г. – Създаване на собствена компания за недвижими имоти “Елеганс Естейт” ЕООД

Ландшафтен архитект Цветелина Ганева е четвърто поколение в известната аристократична фамилия на архитект Ганев.

История на фамилията

В началото на миналия XX век в София идва арх. Райчо Ганев. Роден през 1886 г. в гр. Сливен, след гимназията, заминава да следва в Германия и после в Италия. След завършване на образованиято си, избира да се завърне в родината и тук да следва житейския си и професионален път. Започва с проектиране на жилищни сгради и скоро става известен с ръката и таланта си. Получава поръчки от едни от най-заможните фамилии на старата ни столица. Бащиният пример и дарба наследяват и двамата му синове, но по-известен от тях става по-големият, архитект Георги Ганев, който завършва следването си в Дрезден, Германия. Още като млад архитект е „нагърбен“ със сериозни задачи, свързани с историческата ни памет и чрез своята дейсност оставя дълбока следа за поколения напред. Участва в архитектурно-градоустройствения план по оформянето на Борисовата градина в София, занимава се с консервиране и реставриране на старини във Велики Преслав, Мадара, Плиска, Несебър, мемориалната Ботева алея от връх Околчица. Негов е проекта на Великопреславския архелогически музей. Освен проектантската си дейност, участва успешно в реализацията на над 60 градоустройствени, архитектурни и архитектурно-скулптурни конкурса. Архитект Георги Ганев разработва генералните градоустройствени планове на курортните ни комплекси по Черноморието, а именно „Св. Св. Константин и Елена“ (тогавашната „Дружба“), „Златни пясъци“,  „Чайка“, както и на небеизвестното „Казино“ в „Златни Пясъци“.  Изготвя градоустройственият проект на гр. Шабла със съвместната дейност на арх. Петър Ташев.

Автор е на проектите на хотелите „Астория“, „Гларус“, „Преслав“, „Амбасадор“, „Берлин“, „Златна котва“, „Гладиола“, „Малина“, „Морско око“ , „Метропол“ и много, много други.  А най-известен е „Гранд хотел Варна“ в „Св.Св. Константин и Елена“, т. нар. Шведски хотел, който без конкурс му е възложен от Минестерството на градоустройството в Швеция, след спечелване на конкурса за изработването на градоустройствения план на столицата Стокхолм!

Три пъти Димитровски лауреат!

А за безспорните си творчески постижения арх. Ганев получава много юбилейни награди, ордени и медали на Съюза на архитектите в България, почетен гражданин на гр. Варна с улица, кръстена на него.

А „къщите не могат да говорят…“

Ландшафтен архитект Цветелина Ганева, внучката на архитект Георги Ганев, с огромна признателност, гордост и тъга споделям житейския и професионален път на моите прадеди. Важно е откъде идваш, къде и какви са ти корените, с кого и как се формираш като личност и като същност, по кой начин растеш,  учиш и се развиваш, и по какъв път избираш да вървиш! Умението и осъзнатостта да можеш да дадеш отговора на Вселенския въпрос – Кой съм аз?!

Потомка на тази древна фамилия, оставила своя отпечатък върху облика и лицето на Възрожденска и съвременна България. Това е поколение на традиции, изграждани през вековете и даващо изящния орнамент на идеята за различния почерк и завършек на емблематичните архитектурни силуети с дух на аристократизъм и достолепност!